RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

До 33 тисяч гривень на сім'ю: ЮНІСЕФ розширила фінансову допомогу деяким українцям

ЮНІСЕФ та Міністерство соціальної політики України розпочали багатоцільову програму фінансової допомоги "Спільно" для незахищених сімей із дітьми, які постраждали внаслідок повномасштабної війни та потребують грошової підтримки.

Про це повідомили в пресслужбі ЮНІСЕФ.

У додатковій програмі з підтримки українських сімей під час війни можуть взяти участь родини, які належать до таких категорій:

  • Мають трьох і більше дітей до 18 років;
  • Мають принаймні одну дитину з інвалідністю до 18 років.

Допомогу надаватимуть родинам незалежно від статусу ВПО, місцезнаходження (однак тільки Україна), за умови, що сім'я не отримувала грошової допомоги від ЮНІСЕФ або іншої міжнародної гуманітарної організації після 24 лютого 2022 року.

Для отримання грошової допомоги родина, яка відповідає зазначеним параментрам, може перейти за посиланням та зареєструватися у програмі фінансової підтримки. Після реєстрації заявки пройдуть два етапи перевірки, які тривають близько 2 тижнів, після чого вже призначать гроші тим, хто цього потребує.

Сума допомоги

Грошова допомога складає 2 220 грн на місяць на кожного члена сім'ї, але не більше ніж на 5 осіб. Родина отримає разову виплату за три місяці на банківський рахунок, який вказано в заявці. Важливо зауважити, що ідентифікаційний код та номер рахунку форматі IBAN повинні належати одній людині, яка вказана у заявці як отримувач коштів, оскільки помилки у внесенні цих даних можуть спричинити затримку виплат.

Розрахунок суми допомоги

Кількість членів родини помножити на 2 220 грн та помножити 3 місяці, наприклад:

  • якщо вас троє: 2 220 х 3 особи х (знак множення тут і надалі) 3 місяці, ви отримаєте 19 980 грн.
  • якщо вас четверо: 2 220 грн х 4 особи х 3 місяці, ви отримаєте 26 640 грн.
  • якщо вас п’ятеро чи більше: 2 220 грн х 5 осіб х 3 місяці, ви отримаєте 33 300 грн.

Щоб отримати додаткову інформацію можна звернутися за номером гарячої лінії "Спільно" 0 800 600 017 (безоплатно, працює щодня з 8:00 до 22:00) або на офіційному сайті ЮНІСЕФ за посиланням.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які міжнародні організації фінансово допомагають українцям під час війни.