RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Ще одній категорії військовозобов'язаних українців дозволять виїжджати за кордон: названі правила

В Україні ще однієї категорії військовозобов'язаних громадян можуть дозволити виїзд за кордон в умовах воєнного стану – також готується система бронювання кадрів на випадок мобілізації.

Про це повідомив Telegram-канал "Новини Збройних Сил".

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством оборони, Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством економіки працюють над створенням механізму, яким можна буде виїжджати на короткий термін при гарантіях, що людина повернеться в Україну, вирішивши робочі справи.

Йдеться максимум про 2-3 тижні, але навіть якщо йтиметься про 5-7 днів, цього буде достатньо, щоб вирішити питання і повернутися назад.

Модель передбачає, що компанія представлятиме обмежений список людей, наприклад, не більше 10% - його розглядатимуть у Міноборони та Мінекономіки, після чого вони прийматимуть рішення щодо видачі дозволу на виїзд. Цей дозвіл отримують прикордонники та людина, якій вона потрібна – після цього можна буде виїхати на той термін і в ту країну, яка вказана у дозволі.

Крім того, у Мінцифрі розглядається можливість запровадження системи бронювання від мобілізації певних фахівців - цим механізмом можна буде скористатися за допомогою додатка "Дія". Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ-сфери Олександр Борняков.

Раніше ми писали про список хвороб, з якими не беруть до української армії.