У червні традиційно настає перший літній багатоденний піст у 2022 році. Петрів піст відрізняється м'якістю та різноманітністю страв.
"Апостроф" розповідає, як правильно харчуватися у цей період.
Апостольський піст не такий суворий, як Великий піст. Так, багато днів дозволено їсти рибні страви. Але м'ясо та м'ясні страви, яйця, молоко та молочні продукти в цей період залишаються під забороною. Крім того, якраз на період Петрова посту припадає розпал літнього сезону ягід, овочів та зелені. Так що вибір страв досить широкий: пісні супи, борщі, окрошки, тушковані та печені овочі, пироги з ягідною, овочевою та рибною начинкою, пісні вареники та млинці, киселі, компоти та варення, салати зі свіжої зелені та овочів з олією і т.п. .д.
20 червня: гаряча їжа без олії
21 червня: страви з риби, грибів, з олією
22 червня: сухеїдіння
23 червня: страви з риби та морепродуктів
24 червня: сухої їжі
25 червня: страви з рибою, грибами, олією
26 червня: страви з рибою та олією
27 червня: гарячі страви без олії
28 червня: страви з рибою, грибами та олією
29 червня: сухої їжі
30 червня: страви з риби та морепродуктів
1 липня: сухої їжі
2 липня: страви з рибою, грибами, олією
3 липня: страви з рибою та олією
4 липня: гарячі страви без олії
5 липня: страви з рибою, грибами, олією
6 липня: сухої їжі
7 липня: страви з риби та морепродуктів
8 липня: сухої їжі
9 липня: страви з рибою, грибами, олією
10 липня: гарячі страви без олії
11 липня: гарячі страви без олії
12 липня закінчується Петров пост 2022 року.
Раніше "Апостроф" повідомляв, які церковні свята відзначатимуть українці у червні .