RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Піонерський салют, книги про Сталіна та пісні Газманова: як рашисти знущалися з цивільних українців

В Україну повернулися п'ять мирних жителів, захоплених російськими окупантами, четверо з них провели в полоні 109 днів. Ці люди є мешканцями Гостомелю Київської області – вони розповіли, як з ними поводилися окупанти.

Про це повідомив Telegram-канал Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Звільнені з полону українці прибули до Миколаєва. Їхні окупанти вивезли спочатку в білоруський Гомель, потім перевезли до російського Курська, а потім - у тимчасово окупований Севастополь.

Заручниками окупантів виявилися працівники стайні та пілорами з-під Гостомеля. Рашисти піддавали їх фізичним і моральним катуванням - вони повинні були вітати тюремних наглядачів піонерським салютом, змушували читати та переказувати радянські книги - про піонерів-героїв та життя Сталіна.

Також окупанти змушували вчити і співати гімн Росії, а також набір російських пісень - від творчості Олега Газманова до пісень про "велич" Росії та прославлення Путіна. Іноді доводилося співати до шостої години поспіль. Якщо хтось погано співав, били чи змушували присідати 150 разів.

Раніше ми розповідали, що Україна у рамках обміну полоненими повернула парамедика Тайру.