RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Кабачки, картопля, капуста і не тільки: що ще можна встигнути посадити на грядці до кінця червня

Цього року війна порушила плани багатьох садівників, проте затяті городники стверджують, що середина-кінець червня є найкращим часом для роботи на городі. Зокрема, в цей час можна висаджувати овочеві культури.

Про це повідомляє Уніан.

Варто пам'ятати, що висаджувати рослини краще не в спекотні дні.

Картопля

Підходять ранні та середньоранні сорти, з якими врожай можна одержати до осені. Її треба класти у землю на глибину 8 см, а відстань між грядками має бути близько 60 см. У разі спекотного літа можна влаштувати краплинний полив.

Кабачки

У другій половині червня найкраще висаджувати кабачки, сорти найкраще підходять ранні та середньостиглі. У лунки по 5-6 см у глибину на відстані 60-70 см покласти по 2-3 шт. насіння, а після проростання вирвати слабкі. Саджанці потребують поливу кілька разів на тиждень.

Буряк та ріпа

Буряк та ріпу, висаджені у червні, перенесуть зимівлю легше. Для посадки буряку найкраще підходить розсада, а ріпу можна посіяти (з інтервалом 10-15 см один від одного, по 2-3 насінини в лунку). Потрібен регулярний полив.

Пекінська капуста

Спочатку посіяти капусту треба на розсаду і встигнути до середини червня. А врожай підоспіє вже через два місяці. Посадити треба у кожну ємність одне зернятко, а через місяць можна пересадити у відкритий ґрунт (45–50 сантиметрів один від одного). Потрібен полив до трьох разів на тиждень.

Стручкова квасоля

Квасолю потрібно замочити у теплій воді на добу, замінивши кілька разів рідину. Далі у лунки завглибшки 2-3 см на відстань 20-30 см посадити квасолю, присипати землею і полити.

Кольорова капуста

Перший врожай від посадженої капусти у червні з'явиться вже у липні-серпні. Для цього у лунки глибиною 1-2 см на відстані 25 см треба покласти насіння, засипавши землею. Згодом слабкі паростки треба видалити, а решту треба регулярно поливати.

Морква

Саме в червні варто садити моркву, адже активність шкідників різко знижується. Насіння потрібно замочити на добу в гарячій воді та підсушити. У лунки на відстані 5-10 см один від одного висадити насіння. Рослинки з часом потрібно буде проріджувати. Регулярно поливайте саджанці: у спекотні дні частіше.

Нагадаємо, раніше городники назвали причини, які можуть спричинити в'янення та опадання суцвіть томатів у теплиці.