RU  UA

Є одне "але": експерт пояснив, як звільнятимуть Херсон

Основною метою майбутнього контрнаступу на півдні України буде не Херсон, а Нова Каховка. Штурм Херсона можливий, але він означатиме початок вуличних боїв, що призведе до величезної кількості жертв.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Михайло Жирохов.

"Про ситуацію на Херсонщині потрібно говорити дуже обережно. Там на деяких напрямках росіяни відходять і без бою, тому що розуміють, що в них позиції не дуже гарні. Там є ситуація незрозуміла на деяких локальних напрямках. Але я вважаю, що основною ціллю можливого контрнаступу – я повторюю, що зараз ми бачимо не контрнаступ, а поки що підготовчі моменти... Основний удар і контрнаступ буде не на Херсон, а на Нову Каховку. Скажімо так, це більш реально, ніж вплутатися у вуличні бої в Херсоні, це буде з величезними жертвами. А Нова Каховка в стратегічному і тактичному плані більш вигідна для контрнаступу", - пояснив Жирохов.

За словами експерта, українська командування намагається зробити так, щоб було якомога менше загиблих бійців.

"Прямий штурм Херсона буде дуже кривавим, це неприйнятно для нас. Тому всі ці моменти, які будуть, будуть направлені на те, щоб росіяни самі здали Херсон, розуміючи, що вони знаходяться у якомусь оточенні або напівоточенні", - наголосив Жирохов.