RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Україні мобілізують студентів? Зеленський анонсував зміни до правил призову

Президент України Володимир Зеленський заявив, що війна з Росією вимагає змін правил призову на військову службу - це може торкнутися і молодих людей, які планують вступати до вищих навчальних закладів.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента України.

Під час онлайн-спілкування з ізраїльськими викладачами та студентами Зеленський зазначив, що нинішня російсько-українська війна змусила величезну кількість людей в Україні не лише взяти до рук зброю, а й навчитися користуватися ними. Він зазначив, що ізраїльська модель комплектації збройних сил уже розглядається в Україні у рамках реформ системи національної безпеки та оборони країни.

Варто відзначити, що в Ізраїлі більшість майбутніх студентів призивають на службу до ЦАХАЛу (Армія оборони Ізраїлю - "Апостроф"), або проходить альтернативну службу. Середній вік студента-першокурсника в Ізраїлі складає близько 23 років.

Нагадаємо, в Україні продовжили термін воєнного стану та загальної мобілізації до 23 серпня. У цьому багатьох військовозобов'язаних турбує питання, чи діє " білий квиток " під час війни. І відповідь: частково.