RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Головне - не переборщити: три підживлення томатів для рясного врожаю

Щоб отримати хороший урожай, почаклувати над розсадою помідорів у червні. Тут важливо пам'ятати "аксіому" городників: з підживленням помідорів завжди варто бути дуже акуратними, тому що рослині легко нашкодити.

Про це повідомляє сайт Вelnovosti.

У перший літній місяць потрібно звернути увагу на доступні підживлення, які сприяють збільшенню врожаю.

Карбамід

Це підживлення використовують у тому випадку, якщо помідори ще не встигли зацвісти і дати зав'язі. У відрі з водою розчинити 60 г карбаміду. Це дасть томатам якісні зав'язі, які є провісниками багатого врожаю.

Суперфосфат

Це добриво використовують у момент, коли зав'язі вже з'явилися. Підживлення дозволить суттєво оздоровити помідори та ліквідувати дефіцит поживних речовин. 10 г суперфосфату на відро води буде цілком достатньо.

Йод

Це підживлення допомагає томатам стати набагато міцнішим. Також йод захищає від розвитку фітофторозу, оскільки ця недуга вкрай небезпечна для врожаю. Необхідно у відрі води розвести 3-5 крапель йоду та використовувати рідину для поливу. На кожен кущ витрачається по половині відра підживлення. Протягом сезону цю процедуру можна проводити чотири рази, роблячи перерви по два тижні мінімум.

Раніше "Апостроф" розповів, як не втратити врожай огірків і запобігти необачним помилкам, які все зіпсують.