RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як переселенцям подати заяву до першого класу школи: куди потрібно звертатися

Українським переселенцям, які через війну мусили переїхати в іншу область, пояснили, як оформити дітей у перший клас та які для цього необхідні документи.

Про це розповіли представники Міністерства освіти для "Українського радіо".

Оскільки територія обслуговування закріплюється за кожним закладом середньої освіти, під час воєнного часу потрібно мати довідки внутрішньо переміщеної особи (ВПО). У цьому документі вказано, що особа зареєстрована за певною адресою і дитина з батьками проживає на іншій території, отримують державні пільги та права.

Хоч органи соцзахисту рекомендують всім отримати довідку ВПО, проте, якщо її нема, то дитина все одно має право навчатися.

"У нас повна загальна середня освіта є обов'язковою і держава забезпечує кожній дитині право навчатися в закладі загальної середньої освіти. Гарантоване право є у кожного, адже Україна має ці зобов'язання відповідно до Конвенції з прав дитини", - зазначають у відомстві.

Якщо такої довідки немає, то треба звернутися в орган управління освітою для направлення до тієї чи іншої школи.

За даними Міносвіти, цьогоріч до першого класу підуть 350 тисяч - 400 тисяч дітей. Зазвичай щороку налічувалося 400 тисяч першачків.

Раніше "Апостроф" писав, що в Україні початок навчального року 2022/23 пов'язаний із ситуацією безпеки на тлі військовий дій та розпочнеться з 1 вересня офлайн там, де це можливо.