RU  UA

Взяти Харків неможливо: генерал розвіяв надії рашистів і розповів чому

Росія не зможе окупувати Харків, оскільки для захоплення обласного центру необхідно задіяти понад 100 тисяч військовослужбовців та сотні одиниць бойової техніки.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

Співрозмовник нагадав, що ЗС РФ продовжує знищувати військову та цивільну інфраструктуру в Харківській області, у зв'язку з чим журналіст поцікавився, чи існує загроза повторного наступу окупантів на обласний центр.

Генерал армії стверджує, що російським військам не вдасться захопити Харків. Для здійснення цієї мети Росії необхідно задіяти понад 100 тисяч солдатів, озброєння та бойову техніку.

"Навіть те, що сьогодні вони використовують стару техніку та танки, вже показує, що у них недостатньо озброєння для того, щоб захопити такий потужний військово-політичний центр як Харків. Наразі проблемою є залякування населення Харкова та демонстрація загрози його захоплення. Вони будуть завдавати ударів по місту балістичними ракетами", - продовжив Микола Маломуж в ефірі Апостроф TV.

Екс-глава Служби зовнішньої розвідки припустив, що Україна за рахунок західної зброї та далекобійної артилерії частково знищить військову інфраструктуру ЗС РФ, за допомогою якої окупанти обстрілюють Харків та область.

На думку Маломужа, посилення військової допомоги вирішило б проблему частих ударів по Харківщині та дозволило б прогнати російських загарбників назад на територію Росії.

Також читайте матеріал "Апострофа": Росіяни не захищатимуть Херсон, як ми захищали Маріуполь, - Маломуж про ситуацію на фронті