RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Українці цілодобово стоять на кордоні з безкоштовними євробляхами: як обрати незавантажений пункт пропуску

На кордоні України та країн-членів Європейського Союзу утворилися багатокілометрові черги з авто на європейських номерах ("євробляхи"). Їхні власники бажають встигнути розмитнити авто в останні дні безкоштовної розмитнення.

Про це повідомив Telegram-канал "Україна Зараз".

На контрольно-пропускному пункті "Ужгород - Вишне Німецьке" між Україною та Словаччиною утворилася черга з тих, хто бажає встигнути розмитнити авто, поки є можливість. У місцевих пабліках повідомляють, що на кожному із пунктів пропуску на Закарпатті черги з 500-900 автомобілів.

Тим часом, голова Закарпатської ОДА Віктор Микита повідомив у себе на сторінці у Facebook, що черги на кордоні України з Угорщиною розтягнулися на кілька кілометрів і іноді становлять до 800 автомобілів.

Паралельно повідомляється, що перетин кордону на польській ділянці ,через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ," дозволяється виключно вантажним автомобілям з повною масою близько 7,5 тонн, а також рейсовим автобусам. Про це повідомила у Facebook прес-служба Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Громадяни України можуть дізнатися про пункти пропуску через кордон на сайті Державної прикордонної служби України, а також відповідних відомств сусідніх країн.

Раніше ми повідомляли, що скасування безкоштовного розмитнення "євроблях" може негативно позначитися на економіці країни, зокрема, на допомозі українським бійцям волонтерами, які суттєво економлять, ввозячи автомобілі з-за кордону для військових потреб.