RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україну йде пекельна спека: як її пережити

Незабаром в Україні розпочнеться сезон справжньої спеки - місцями температура повітря перевищуватиме +37 градусів. Як відомо, у таких умовах люди часто отримують тепловий удар чи зневоднення.

Патрульна поліція України підготувала низку порад, як підготуватися до спекотних днів.

Головна порада - пити багато води, навіть коли немає відчуття спраги, оскільки воно буває оманливим. На спеці тіло втрачає вологу, тому її запаси треба поповнювати для нормальної роботи організму. Пляшка води завжди має бути під рукою. Водночас їсти рекомендовано частіше, але невеликими порціями, наприклад, прохолодні страви.

У жодному разі не можна залишати в зачиненому автомобілі дітей, літніх людей та домашніх тварин, бо ж температура всередині може подвоїтися за кілька хвилин.

Вдома рятуватися від спеки можна охолодженням: прикладання вологого рушника, змочування рук та ніг у холодній воді, прохолодний душ. І важливо блокувати вдома доступ сонячних променів до приміщення, зашторюючи вікна.

Також потрібно правильно планувати свої дні, коли на вулиці спека. У такий період намагайтеся більше часу проводити в тіні або прохолодній будівлі, а якщо треба вийти на сонце то обов'язково нанести сонцезахисний крем, надягти головний убір та пересуватися в тіні. До того ж на спеку підходить просторий одяг із натуральних тканин: бавовни чи льону.

І наостанок, у найспеконтнішу частину дня необхідно уникати активностей, як спорт, ремонт, садівнцтво.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно їздити на автомобілі у сильну спеку.