RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Як перевізники нелегально заробляють через "Блаблакар": у мережі описали схему

Українські перевізники активно користуються платформою "BlaBlaCar", створеною для пошуку автомобільних попутників, однак роблять це нечесним способом. Компанії перевізника не вказують вид транспорту та бронюють місця у конкурентів, щоб анулювати їхні оголошення.

Про ситуацію з BlaBlaCar розповів один із користувачів сервісу Руслан Горовий.

"Знайти людину, яка дійсно шукає попутників, стає дедалі важче, і ось чому. У перевізників на Блаблакар сидять спеціально обучені люди, що помітивши людину, яка є конкурентом на їхньому маршруті, швиденько бронюють у неї місця з кількох акаунтів. Людина думає, що набрала попутників, і ця поїздка зникає. Все. Тепер працюють виключно перевізники. Вони забивають свої буси під зав’язку, а броні у конкурента анулюють перед самою поїздкою і все", - пояснив Руслан.

Водночас перевізники, автобуси яких їдуть принаймні через три обласні центри, заробляють чимало грошей. Спочатку сідають пасажири з найдорожчими квитками, що були куплені офіційно в перевізника, потім черга тих, хто купив у диспетчерів перед посадкою (ці гроші не обліковуються, тобто власник бізнесу про них або не знає, або закриває очі чи бере відсоток). І останнім етапом є набір людей на платформі "BlaBlaCar" - водій реєструє поїздку на Блаблакарі, не вказуючи, що це бус, зате ставить бюджетну ціну та пропонує забрати людину в зручному для неї місці.

"Таким чином, в одному автобусі за різні гроші їдуть і ті, хто замовив на сайті чи купив у касі, і ті, хто прикупив у рішал біля самого автобуса, і ті, хто замовив на Блаблакарі як автобус, і ті, хто думав, що це легковик, однак вирішив їхати, бо ж "ну шо ви, як дитина, у нас хороший автобус, і ціна хороша", - підсумував Горовий.

Як результат, автобус, що їде з столиці через 3 обласні центри в четвертий, на кожного з водія (їх двоє, зазвичай) нелегально заробляє близько по 5 тисяч гривень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що мережа АЗС ОККО підвищила ліміти на заправку для водіїв BlaBlaCar.