RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Що може загрожувати врожаю баклажанів: найпоширеніші помилки

Для дачників не секрет, що баклажани складно вирощувати на своїй ділянці, а тому не всі наважуються садити та вирощувати їх у своєму городі.

Експерти порталу "Порадник" впевнені, що при вмілому догляді можна отримати хороший урожай, головне - не допускати популярних помилок.

Помилка перша. Пізня посадка насіння на розсаду. Потрібно враховувати, що 60-денна розсада дає на 60% менше врожаю, ніж 80-денна.

Помилка друга. При вирощуванні розсади в контейнерах її доводиться пересаджувати, тоді як коренева система дуже погано переносить пересадку. Краще відразу садити насіння у торф'яні горщики.

Помилка третя. Не потрібно піддавати розсаду 24-годинному підсвічуванню, так як баклажанам для ідеального росту потрібен саме короткий світловий день.

Помилка четверта. Висаджувати баклажани на грядці разом із помідорами не можна.

Помилка п'ята. Рослини потребують підгодівлі азотними добривами, хоча багато городників обмежуються гноєм. Це небезпечна помилка.

Помилка шоста. Неправильний полив може вплинути на врожай. Надлишок вологи призводить до розвитку грибкових захворювань, а також ускладнює запилення.

Помилка сьома. Баклажани люблять розпушування, але при цьому не варто робити глибоке розпушування. Не розпушуйте рослини глибше ніж на 3-5 см.

Помилка восьма. Потрібно боротися із розгалуженням баклажанів.

Помилка дев'ята. При збиранні плодів слід користуватися ножицями або секатором. Не можна їх просто відламувати.

Помилка десята. Рослина може заразитися всілякою гниллю, якщо не видалити пошкоджене листя. Коли з'явилися на рослині перші квіти – краще обірвати ті пагони, які знаходяться нижче за ці квіти.

Раніше ми писали про те, що багато дачників ризикують втратити врожай огірків, причому ризикують зробити це своїми руками.