RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Дороге задоволення: скільки українцям коштуватиме відпочинок за кордоном під час війни

У результаті повномасштабного вторгнення РФ українці не зможуть відпочити в улюблених Одеській, Херсонській, Миколаївській областях, Бердянську, на Арабатській Стрілці. Це стало причиною збільшення попиту на путівки за кордон утричі.

Про ціни на відпочинок за кордоном розповідає видання “Факти”.

При виборі опції "все включено" відпустка в Болгарії обійдеться дорожче, ніж у Туреччині або Єгипті.

Якщо достатньо сніданку в готелі, то Болгарія завжди була хорошим, бюджетним варіантом. До того ж харчування в Болгарії не дороге. Якщо летіти літаком з Польщі, то вартість туру обійдеться в 37,5 тис. грн на двох. Це ціна за тиждень відпочинку "все включено". Якщо їхати автобусом, зі сніданком, то це може бути за двох – від 18 750 грн”, – зазначила менеджер турагентства Ірина Калинович.

Тижневий тур до Греції на двох із перельотом з Польщі обійдеться в 45 тис. грн. Вартість такого ж туру до Іспанії становитиме 49,5 тис. грн, до Італії – 56 250 грн. За сім днів відпочинку для двох у Португалії разом із перельотом доведеться викласти від 60 тис. грн.

Також туристичні агенції пропонують тури до Чорногорії з вильотом із Парижа. Тиждень відпочинку у Будві у 4-зірковому готелі без харчування у першій половині липня коштуватиме від 39 870 грн за двох.

До Туреччини, Греції та Чорногорії можна вилетіти з країн Балтії. Так, в Аланії або Кемері тиждень у 4-зірковому готелі з харчуванням "все включено" на двох з перельотом коштуватиме 900 євро.

Зі столиці Молдови можна відлетіти до Єгипту. Сім днів у Хургаді коштуватиме майже 1 тис. євро. У вартість входить переліт та проживання двох осіб у номері "стандарт" у 5-зірковому готелі з харчуванням "все включено". У Шарм-ель-Шейху вартість аналогічного відпочинку у 4-зірковому готелі становитиме від 930 євро, у Марса-Аламі – від 980 євро.

Вартість турів до Хорватії залежить від умов та рівня готелю та становить від 60 тис. грн.

Зазначимо, що путівки в Україні коштують дешевше, тож не варто купувати їх за кордоном. Також не слід забувати, що після спаду піку сезону ціни на відпочинок почнуть знижуватися. Це стане помітно вже у вересні.

Раніше “Апостроф” розповів, де відпочити в Україні під час війни.