RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Дружина захисника "Азовсталі" розповіла, як окупанти знущаються з полонених.

Більшість повернутих з російського полону українських бійців легендарного батальйону "Азов" потребують серйозної медичної допомоги. Країна-окупант грубо порушує Женевську конвенцію щодо утримання полонених, чому є підтвердження.

Дружина полоненого захисника "Азовсталі" Наталія Зарицька розповіла про стан свого чоловіка в ефірі марафону ТСН.ua.

"Обміняли 144 особи, з них 95 — захисники "Азовсталі". У них важкі поранення: ампутації рук, відсутність зору, осколкові поранення обох стоп, вогнепальні поранення грудної клітки, важкі опіки... Хлопці знесилені, але щасливі" , — розповіла вона.

Жінка розповіла про те, що РФ грубо порушує Женевську конвенцію, рідні не можуть зв'язуватися з полоненими, передавати посилки, не мають жодної інформації про їхнє переміщення.

"Бійці повертаються у тяжкому стані. Була дівчина, яку били палицями. Буває таке, що людей тримають тривалий час із зав'язаними очима або з пакетами на голові і забороняють розмовляти", - розповіла про звірства дружина українського героя.

Нагадаємо, 29 червня стало відомо, що відбувся обмін полоненими між РФ та Україною. Вдалося повернути 144 захисників України, більшість з яких – бійці батальйону "Азов".

Нагадаємо, ще понад дві тисячі українських захисників і захисниць, які тримали оборону на "Азовсталі" в Маріуполі, у російському полоні.