RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

HIMARS успішно знищує ворога: бійці ЗСУ отримали похвалу від США

Українські військові досягли "значного успіху", використовуючи на полі бою системи залпового вогню HIMARS, передані Сполученими Штатами Америки. За допомогою цієї зброї ЗСУ знищують командні пункти ворога.

Як повідомляє CNN, на закритому брифінгу один із високопоставлених військових Пентагону заявив, що українці досить вдало використовують надану Заходом зброю.

"Українські збройні сили досягли значних успіхів у використанні систем HIMARS, вражаючи ворожі командні пункти. Українці тепер можуть ретельніше вибирати цілі, які будуть підривати сили Росії, і знищувати їх систематичніше, ніж тоді, коли воювати доводилося артилерійськими системами меншої дальності", - розповів посадовець Пентагону, ім'я якого видання не називає.

Крім того, у Пентагоні відзначили роботу українських військових на острові Зміїний. Американці вважають, що звільнення цієї важливої території сильно спростить оборону Одеської області, яка часто страждає від ракетних ударів російських окупантів із моря.

Про те, як HIMARS змінює ситуацію у війні з Російською Федерацією, розповіли також у The Wall Street Journal. За їхніми словами, ця зброя вже змінила баланс сил на Донбасі, де РФ має значну перевагу в артилерії.

За допомогою американської зброї ЗСУ змогли знищити десять важливих об'єктів ворога, у тому числі й штаб армії РФ в Ізюмі. Журналісти відзначають, що кожна ціль ретельно відбирається, тому що кожна ракета HIMARS обходиться у $155 тисяч. Поки що українські військові віддають перевагу російським штабам, складам озброєнь та військовим казармам.

Нагадаємо, у червні координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі анонсував пакет військової допомоги на суму 450 млн доларів, що включає чотири високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, 18 тактичних транспортних засобів, 18 прибережних і річкових патрульних катерів. патронів, а також деяке інше обладнання та запасні частини.