RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Новий навчальний рік в Україні: коли почнеться і в якому форматі буде у різних областях

З 1 вересня в Україні стартуватиме навчальний рік у змішаному форматі.

"Апостроф" розповідає, у яких регіонах школярі можуть повернутися за парти.

Навчальний рік з 1 вересня - Львів

Школи Львівської громади з 1 вересня мають запрацювати у поєднаному форматі. Як розповіли у департаменту гуманітарної політики міської ради, учні молодших класів вчитимуться очно, а учні старших класів – за змішаною формою.

1-5 класи – очно; 6-10 класи – очно і можливий 1 день на тиждень дистанційно; 11 класи – поєднання очної та дистанційної форми навчання, залежно від семестру. Остаточне рішення прийматимуть керівники навчальних закладів.

Також з вересня у звичному режимі працюватимуть дитсадки, у яких врахують усі заходи безпеки: укриття, евакуація в разі тривоги тощо. Окрім цього, з початку навчального року з’являться нові дисципліни - практичні уроки зі стрільби та надання домедичної допомоги.

Навчальний рік з 1 вересня - Тернопіль

Школи у Тернополі запрацюють з 1 вересня, а навчальний рік триватиме до 30 червня 2023 року. Батьки самостійно вирішуватимуть, у якому форматі будуть навчатися їхні діти. Щоб продовжити рік дистанційно, достатньо буде написати заяву на ім’я директора.

Навчальний рік з 1 вересня - Харківська область

В обласній військовій адміністрації досі не знають, чи варто з 1 вересня відновлювати навчальний рік в очній формі. Формат навчання залежатиме від безпекової ситуації в регіоні. Освітяни та батьки бажають, щоб діти мали змогу повернутися за парти.

У разі, якщо навчальні заклади запрацюють в очній формі, усі школи зобов’язані мати бомбосховища, щоб учні та персонал мали змогу до них спускатися під час повітряної тривоги. За словами очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, відкриття навчальних закладів у регіоні залежить від того, чи продовжуватимуться активні бойові дії.

Навчальний рік з 1 вересня - Полтавська область

Перед початком навчання територію закладів перевірять на наявність вибухонебезпечних предметів, а також мають підготувати навігацію щодо шляхів евакуації. Навчальний процес у Полтавській області можуть організувати у кілька змін в очному форматі. За можливості уроки будуть у закладах, а дистанційні заняття мають влаштовувати у школах, які наближені до територій бойових дій.

Що стосується вишів та професійно-технічних закладів, вони мають запрацювати у змішаному чи звичайному форматі. з 15 серпня, або з 1 вересня.

Навчальний рік з 1 вересня - Київ

Столичні школи запрацють з 1 вересня в очному форматі. Але функціонуватимуть лише ті навчальні заклади, у яких підготовлені укриття. Напередодні початку навчального року рятувальники ДСНС перевірять прилеглі до шкіл території на наявність вибухонебезпечних предметів.

Діти, які з тих чи інших причин не можуть повернутися до Києва, навчатимуться дистанційно.

Раніше ми розповідали, як влада Києва готується до початку нового навчального року.