RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Всесвітній день НЛО: цікаві факти та історія появи свята

2 липня відзначається Всесвітній день НЛО або День уфолога.

“Апостроф” розповідає про історію появи цього свята та цікаві факти.

Історія Дня уфолога

Термін "уфологія" походить від англомовної абревіатури UFO (Unidentified Flying Object), що перекладається як невідомий літаючий об'єкт.

Дату святкування Дня НЛО обрано не випадково – саме 2 липня 1947 року в американському штаті Нью-Мексико після грози було знайдено дивні уламки, що нагадували тонку фольгу. Уламки були списані незвичайними ієрогліфами, їх не можна було ані розпиляти, ані розплавити.

Незабаром місцеві журналісти написали про захоплення ВПС США літаючої тарілки. Влада опублікувала спростування, заявивши, що це було не НЛО, а метеозонд. Усю інформацію було засекречено. Вважається, що саме тоді почалася історія уфології.

Цікаві факти

Повідомлення про приземлення літальних апаратів зафіксовано у різних країнах упродовж не одного століття. Деякі “свідки” таких "посадок" навіть стверджували, що з НЛО виходили незвичайні істоти.

На різних континентах збереглися наскельні малюнки, датовані починаючи ще з XIII століття до нашої ери, і фрески, що належать до нашої ери, із зображенням нібито інопланетян.

У Нью-Йорку є спеціальна гаряча лінія, куди можна зателефонувати, щоб розповісти про зустріч з літаючою тарілкою та інші незрозумілі явища.

За однією з гіпотез, бази інопланетян знаходяться глибоко під землею. Ймовірне місце розташування однієї з них – під горою Аю-Даг у Криму.

Уфологи стверджують, що найчастіше НЛО спостерігають у Росії та Великій Британії, зокрема в Шотландії.

Нез'ясовні явища пов'язують не тільки з НЛО, але і з НПО (невідомий плаваючий об'єкт). Зустрічі з останніми найчастіше фіксуються в Перській та Сіамській затоках, а також у Південно-Китайському морі.

Раніше ми писали, що американська розвідка підготувала звіт про НЛО, в якому йдеться про те, що з 2004 року про подібні явища було зроблено 144 повідомлення, але всі, крім одного, залишаються незрозумілими. Це не виключає можливості того, що об'єкти є позаземними.