RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Урожай буде щедрим: як і які види капусти можна посадити у липні

В основному капусту дачники садять ще до кінця весни, але і в середині літа можна зайнятися цією справою. Так, якщо з пізньою капустою раптом щось не залагодилося, можна висадити літню розсаду.

Про це повідомляє "Апостроф".

Оскільки плани дачників цієї весни порушила війна, у липні можна посадити пекінську капусту. Варто враховувати, що спочатку доведеться посіяти капусту на розсаду та встигнути до середини червня. При цьому врожай ви зберете через два місяці. У ємності для розсади потрібно помістити одне зернятко насіння. Приблизно через місяць після цього можна пересаджувати капусту у відкритий ґрунт 45–50 сантиметрів один від одного. Поливати необхідно 2-3 рази на тиждень. Висаджувати рослини найкраще у теплий, але не спекотний день.

Крім того, в липні можна садити кольрабі, броколи, окремі види білокачанної капусти, китайську капусту.

Разом з тим варто пам'ятати про те, що в літньої капусти буде дуже багато проблем. Це дуже сильна спека, довгий світловий день, а також дуже короткий термін визрівання. Тому капусті потрібно більше вологи, потрібно проводити у вечірній час і кожні п'ять днів, витрачаючи на квадратний метр по півтора відра води.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" називав "диво-засіб" для смачної капусти.