Багато городників обожнюють висаджувати різну зелень, адже вона невибаглива та дуже корисна для споживання. Для того, щоб виростити соковитий кріп, шпинат, петрушку чи кресс-салат потрібно знати декілька правил.
Про це розповіли у виданні "Сім'я і дім".
Шпинат
Ця рослина витримує майже будь-які заморозки, а висаджувати її можна навіть у непрогрітий ґрунт. Головне садити шпинат рядками з проміжками від 5 до 10 сантиметрів, і вже через чотири тижні можна збирати урожай.
Кресс-салат
Особливість кресс-салату - це швидкість дозрівання, адже вже на 4-5 день після посіву він виростає, а через два тижні можна збирати готове листя для вживання у їжу. Важливо правильно доглядати за рослиною, зокрема, рясно та часто поливати.
Кріп
Щоб кріп виріс швидко, перед посадкою його насіння варто замочити у воді на два-три дні. Насіння потім потрібно просіяти на поверхні та обробити граблями, а поливати засаджену ділянку рекомендують щодня після того, як кріп зійде. Водночас паростки треба й проріджувати, а також слідкувати, щоб температура ґрунту не впала нижче +15 градусів. Якщо ж це сталося, то потрібно накривати грядку харчовою плівкою.
Петрушка
Підготовка насіння петрушки схожа на підготовку кропу. А от висаджувати її зручно маленькими кущиками: спочатку зробити маленьку ямку, покласти туди близько 10 насінин, а наступну ямку робити на відстані не менше 15 см. Як тільки петрушка зійде, то її потрібно рясно поливати водою.
Листова гірчиця
Сіяти цю культуру можна одразу після того, як розтане сніг, а як тільки вона зійде, то потрібно проріджувати стебла, щоб відстань між ними була 5-10 см. І після трьох тижнів дозрівання її вже можна збирати.
Раніше "Апостроф" писав, чим зайняти вільні грядки на городі у липні.