RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗСУ відбили наступ військ РФ на кількох напрямках: свіже зведення Генштабу ЗСУ

Почалася 130-та доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

Генштаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію станом на 3 липня щодо російського вторгнення.

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. За наявною інформацією, з 1 липня 2022 року розпочато ротацію підрозділів збройних сил республіки Білорусь у Брестській області. Посилюється система протиповітряної оборони за рахунок підрозділів Східного військового округу збройних сил РФ.

На Сіверському напрямку противник продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону. Крім того, ворог обстріляв з території РФ позиції сил оборони та цивільну інфраструктуру поблизу Бачевська та Волківки Сумської області.

На Харківському напрямку ворог веде оборону зайнятих раніше позицій. Обстрілював з артилерії райони населених пунктів Російська Лозова, Перемога, Верхній Салтів, Замулівка, Волобуївка, Крейдяна, Протопопівка, Розплідник, Прудянка та Норцівка.

Ворожий штурм неподалік Прудянки наші воїни успішно відбили. Противник завдав авіаударів неподалік Мосьпанова та Гракова.

На Слов'янському напрямі окупанти бороняться. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Дібрівне, Мазанівка, Краснопілля, Суха Кам'янка, Вернопілля та Маяки. Неодноразово безуспішно намагалися вести штурмові дії неподалік Мазанівки. Отримали відсіч і відійшли. Ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Донецькому напрямі основні зусилля окупанти зосереджують на закріпленні на позиціях у районі Лисичанська та Верхньокам'янки. Вели наступальні дії поблизу Білогорівки, успіху не мали, змушені були відійти.

На Бахмутському напрямку ворог скоїв обстріли неподалік Новолуганського та Травневого. Наніс авіаудар поблизу Покровського. Намагається вести наступ у районі населеного пункту Спірне, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник обстрілював наші позиції в районах населених пунктів Піски, Невельське, Новомихайлівка, Новоданилівка, Полтавка, Білогір'я, Ольговське та Кам'янське. Штурмовими діями ворог намагається покращити тактичне становище у районі населеного пункту Спартак.

На Южнобугском напрямі противник зосереджує зусилля недопущення просування підрозділів Сил оборони на можливих напрямах наступу. Здійснював систематичні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Іванівка.

Російські окупанти завдають систематичних ракетних ударів на Миколаївському напрямку.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання чорноморського флоту продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій України та ведення розвідки. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Авіація Повітряних Сил Збройних Сил України працювала фактично на всіх напрямках бойових дій – у Миколаївській, Запорізькій, Харківській, Донецькій та Луганській областях. Здійснила майже півтора десятка групових вильотів. Знищено близько двадцяти одиниць ворожої техніки та два польових склади боєприпасів. Наші підрозділи продовжують успішні виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань. Загальні втрати противника уточнюються.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в нашій країні загинуло вже 35870 загарбників (за минулу добу - 120) і знищено безліч техніки.