RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Папа Римський хоче приїхати до Києва: коли відбудеться візит

Папа Римський Франциск, який раніше підняв український прапор із Бучі, заявив, що хотів би відвідати Україну.

Про це пише Reuters.

Папа Франциск зазначив, що між держсекретарем Ватикану кардиналом П'єтро Пароліном та міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим були контакти про можливу поїздку до Москви.

Проте вихідна ситуація складна: жоден Папа Римський ніколи не відвідував Москву, а Франциск неодноразово засуджував вторгнення Росії до України. Так, минулого четверга він побічно звинуватив її у веденні "жорсткої та безглуздої агресивної війни".

Ватикан надіслав запит на візит до Росії кілька місяців тому, але там відповіли, що зараз непридатний час. Франциск пояснив, що все ще хоче відвідати РФ, оскільки сподівається, що зміг би там "послужити справі миру".

"Я хотів би поїхати (в Україну, - ред.), і я хотів спочатку поїхати до Москви. Ми обмінювалися повідомленнями про це, тому що я думав, що російський президент дасть мені маленьке вікно, щоб служити справі миру", - пояснив понтифік.

Він додав, що після своєї поїздки до Канади, яка запланована на липень (з 24 по 30 липня), хотів би поїхати до України. Франциск наголосив, що хотів би побувати і в Україні, і в Росії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Папа Римський Франциск звернувся до світових лідерів із закликомдипломатичним шляхом припинити повномасштабну війну в Україні.