RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Пенсії в окупації: як зможуть отримати гроші мешканці захоплених РФ територій

В Україні мешканці тимчасово окупованих територій та тих, де ведуться активні бойові дії, не змогли отримати червневі пенсії та соцвиплати, але Кабмін розробив кілька варіантів вирішення цієї проблеми.

Про це розповіла Міністр соціальної політики України Марина Лазебна в ефірі Національного телемарафону.

Там, де "Укрпошта" не має змоги вручити пенсію одержувачу, для нього відкривають рахунок у державному Ощадбанку. На ньому зберігатимуться всі кошти, що нараховуються. Пенсіонер може зняти ці гроші у будь-якому працюючому відділенні банку при пред'явленні документів.

Як повідомила Херсонська міська рада, "Укрпошта", яка є одним із двох джерел доставки пенсій, ухвалила рішення припинити свою діяльність на окупованих територіях області.

"З перших днів окупації ми перестали отримувати грошове підкріплення на виплату пенсій. Збирати гроші за рахунок оплати комунальних та грошових переказів ставало дедалі важче", - зазначив представник Херсонської дирекції АТ "Укрпошта".

При цьому "Укрпошта" чотири місяці в умовах окупації продовжувала виплачувати пенсії та соціальну допомогу. Весь колектив робив усе можливе, щоби пенсіонери отримували свої гроші, але на жаль, зараз це робити нереально.

Зазначається, що "Укрпошта" відновить роботу, щойно на окуповані території повернеться законна влада та виплатить всю заборгованість із пенсій та соціальної допомоги за весь період окупації.

"Тим, хто не зможе отримати пенсію на підконтрольній території, "Укрпошта" її привезе після деокупації ", - йдеться у повідомленні.

Отримати гроші пенсіонери мають змогу й зараз, але для цього треба виїхати на підконтрольну Україні територію. Їхні пенсії будуть зберігатися на рахунках в Ощадбанку, вони доступні в будь-якому відділенні банку.

Як писав "Апостроф", раніше ПФУ роз'яснив порядок отримання пенсій та субсидій на тимчасово окупованих Росією територій.