RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Шотландія та Уельс виділили значну суму на допомогу ЗСУ

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон раніше заявив, що країни Заходу мають підтримувати Україну у війні проти Росії, яка може затягтися на кілька років. Два суб'єкти Сполученого Королівства - Шотландія та Уельс - вирішили сумарно виділити на військову допомогу Україні 100 мільйонів фунтів стерлінгів (майже 122 мільйони доларів).

Про це повідомив прем'єр-міністр Великї Британії Борис Джонсон у своєму Twitter.

"Уряд Уельсу виділив 35 мільйонів фунтів стерлінгів на нашу військову підтримку Україні, а валлійські сім'ї прийняли 3000 біженців", - написав він.

Джонсон додав, що до допомоги Україні приєдналася і Шотландія; вона виділила 65 млн фунтів на військову допомогу ЗСУ та також оголосила про готовність прийняти українських біженців.

"Я щойно розмовляв з першим міністром Шотландії Ніколою Стерджен, щоб проголосити успіх співпраці Великої Британії з підтримки України. Я подякував уряду Шотландії за внесок у розмірі 65 мільйонів фунтів стерлінгів у збільшення військової допомоги Великої Британії Україні до 2,3 мільярда фунтів стерлінгів житла 6000 українських біженців" - наголосив він.

Як повідомляв "Апостроф", 1 липня Міністерство оборони США оголосило про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму 820 млн доларів.