RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Заборона чоловікам залишати місце проживання: українцям вказали на важливий момент

В Україні заборону на виїзд військовозобов'язаним чоловікам з місця проживання без дозволу військкомату неможливо втілити на практиці, оскільки не продумані механізми контролю.

Так вважає спікер Запорізької ОВА Володимир Марчук, інформує видання "Сегодня".

За його словами, якщо всі військовозобов'язані, котрі збираються виїхати, звернуться у військкомати, це призведе до черг у десятки тисяч людей.

"А хто контролюватиме, стоятиме на блокпостах і цікавитиметься, чи є ця довідка чи ні? Механізму зараз немає. Єдине місце, де це можна проконтролювати – це наш логістичний центр при виїзді на непідконтрольні нам території. Там представники військкомату присутні.Там спроможні перевірити.У всіх інших місцях на практиці це не застосовується.Немає ні механізму, ні відповідних ресурсів", - зауважує посадовець.

Речник Запорізької ОВА переконаний у тому, що повинні бути уповноважені особи, яка перевірятимуть такі документи. Зокрема, тероборонівці такого права не мають і грамотні юристи це докажуть.

Оскільки реалізація закону ускладнена, керівництво допускає можливість внесення у нього змін.

"Наші керівники гадають. Можливо, треба якось змінити закон? У такому разі слід до депутатів звертатися. Змінити порядок? Він чітко спирається на законодавство. Така ситуація”, - додав Марчук.

Нагадаємо, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив необхідність отримання дозволу з військкомату для переміщення чоловіків країною.