RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Заборону на переміщення чоловіків у країні скасують: що відомо

Народні депутати України засудили ініціативу щодо заборони на переміщення чоловіків усередині країни в умовах військового стану та робитимуть все, щоб її скасувати.

Про це повідомляє "Апостроф".

Нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк заявив, що це рішення має бути скасовано.

" Найкращий варіант - просто виправлення помилки нормальною комунікацією та роз'ясненням", - написав він у Telegram.

У той же час народний депутат України від "Слуг народу" Роксолана Підляса заявила, що рішення про заборону на виїзд чоловікам за межі свого місця проживання без дозволу військкома - це "дурість, яка спричинить соціальний вибух і крах економіки". Про це вона написала у Facebook.

Її колега з парламенту та фракції "Слуга народу" Роман Грищук також висловився з цього приводу. Він заявив, що в такому разі перестане працювати економіка України, внаслідок чого всі ігноруватимуть цей порядок, а на блокпостах та у військкоматах з'являться великі черги.

"Це призведе до соціального бунту і це не те, що нам потрібно. Потрібно змінювати законодавство, щоб не було подібних речей", - заявив Грищук.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив необхідність отримання дозволу з військкомату для переміщення чоловіків країною.