RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Боїться обстрілів: Угорщина відмовилася брати участь у постачанні зброї Україні

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна відмовилася брати участь у постачаннях західної зброї Україні, для того, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті.

Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

"150 тисяч угорців живуть у західній частині України. Очевидно, що у разі відправки нами зброї ці поставки будуть метою росіян для обстрілів. Ми не хочемо, щоб вони стріляли по регіонах проживання угорців. Ми повинні враховувати безпеку Угорщини та угорців", - заявив Сійярто.

За його словами, після цього рішення угорсько-українська частина кордону є найбезпечнішим варіантом для перетину.

"Тому Міжнародний Червоний хрест здійснює свою логістику з Угорщини ", – зазначив Сійярто.

Міністр додав, що Угорщина прийняла 630 тисяч біженців з України та зіткнулася з найбільшим гуманітарним навантаженням в історії країни.

"Ми добре піклуємося про них, пропонуємо роботу тим, хто залишається надовго, і освіту для дітей. Ми не очікуємо, що хтось скаже спасибі угорцям. Але чекаємо одного: не провокувати нас, не звинувачувати нас, не говорити про нас погано тільки тому, що ми прийняли одне рішення – не брати участь у доставці озброєнь", – сказав Сійярто, додавши, що для Угорщини головне – не бути залученими до війни будь-яким чином.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна має право захищатися від російського вторгнення, але при цьому додав, що шанси на перемогу у нас нібито невеликі.