RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Шість "секретних" правил догляду за огірками, які забезпечать вам шикарний урожай

Огірок - один з найпопулярніших овочів, які українці вирощують на своїх грядках. Щоб урожай радував, є кілька секретів.

Про це пишуть "Данчі поради".

1. У спеку рослині необхідно до трьох літрів води на добу. Нестача вологи може призвести до обсипання квіток та зав'язі.

2. Молода рослина любить ранковий полив, а під час цвітіння і плодоношення огірки краще поливати ввечері. Вода для поливу має бути прогрітою і потрапляти на ґрунт, а не на кущики. Сильний струмінь зі шланга може розмити землю та пошкодити коріння. Хороший спосіб поливу - пластикові пляшки з водою, встановлені горлечком вниз.

3. Під час зростання огіркам потрібен фосфор, а коли зав'язуються плоди, потрібно більше азоту та калію.⠀

4. Після появи першого листа, рослину потрібно підгодувати органікою. Наприклад, настоянкою коров'ячого гною в пропорції 1:10. Огірки погано переносять високу концентрацію добрив, тому підгодовувати їх краще частіше (кожні дві тижня), але меншими дозами.

5. Поява опіків на листі говорить про підвищення концентрації добрива. Щоб цього не відбувалося, після кожної підгодівлі потрібно проливати рослини водою з лійки з сіткою, щоб змити розчин, що випадково потрапив на кущ.

6. Після появи перших плодів, потрібно звернути увагу на їх колір і форму, а також на листя. Якщо плоди світло-зелені із загостреною верхівкою - їм потрібен азот. Якщо огірки розширені вгору і звужені до плодоніжки, або зігнуті гачком - не вистачає калію. Якщо листя темно-зелене з синявою - потрібен фосфор.

Раніше "Апостроф" розповідав про чотири помилки у вирощуванні огірків, які можуть занапастити врожай.