RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У "Вагнера" закінчилися найманці: на війну в Україну відправлять російських зеків

У російської приватної військової компанії "Вагнер" закінчуються найманці. ПВК доукомплектовують в'язнями та відправляють на війну в Україну.

Про це розповіла правозахисниця Ольга Романова, яка керує організацією "Росія за ґратами", пише німецьке видання Bild.

Вона зазначила, що отримали інформацію з трьох російських в'язниць під Санкт-Петербургом, що там з'явилися військові і запропонували в'язням вирушити на фронт воювати в Україну.

"З нами зв'язався партнер людини, яка була засуджена до чотирьох років позбавлення волі за крадіжку. Зараз він приєднався до команди і незабаром має вирушити в Україну. Кажуть, що лише з одного табору відправлено на фронт 40 людей", - зазначає Романова.

Ув'язненим обіцяють скасувати решту тюремного ув'язнення, з їхніх записів викреслять, що мають судимість, і збираються платити по 200 тисяч рублів (понад 3 тисячі євро). У разі їхньої смерті - родичі отримають по п'ять мільйонів рублів (78,64 тисячі євро). За мародерство ще й підвищать зарплату.

"Спочатку загін найманців у в'язницях намагався зближуватися з людьми, які раніше служили в армії, але тепер беруть і ув'язнених, які не мають бойового досвіду. Тих, хто звернувся в основному, були засуджені за крадіжки, завдання тілесних ушкоджень і злочини, пов'язані з наркотиками. Поки що нам не відомі випадки, коли засуджених убивць також відправляли в Україну", - цитує видання правозахисницю.

Bild пише, що використання криміналу для Кремля має вирішальну перевагу, окрім поповнення частин. Адже у разі смерті ув'язнених на фронті - їх не буде в жодній статистиці, запишуть, що у російських в'язницях померли від нещасних випадків чи хвороб.

Нагадаємо, як свідчать дані Генерального штабу, українські бійці за добу знищили близько 150 окупантів і десятки одиниць військової техніки. Загальні бойові втрати противника серед особового складу – близько 36,5 тисяч.