RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Наводив ворожі ракети: СБУ у Миколаєві знешкодила агента ФСБ

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Миколаєві агента російської ФСБ, котрий займався коригуванням вогню РСЗВ окупантів.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Затриманим виявився мешканець Миколаєва, який був завербований ФСБ - окрім розвідки дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ у регіоні, він займався збором розвідданих щодо критичної інфраструктури та оборонних об'єктів у причорноморських районах.

Російські окупанти використали дані, надані агентом, для обстрілів Миколаєва в період з 26 по 30 червня. Зрадник "доповідав" безпосередньо своїм кураторам, або через зв'язкового - ним виявився завербований місцевий житель, який із 2014 року перебував у ОРДЛО.

Для обміну даними та комунікації зловмисники використали спеціально створений анонімний телеграм-канал.

Також під час обшуку у затриманого виявили вибухівку, вогнепальну зброю та боєприпаси, російську символіку, мобільні телефони з доказами злочинної діяльності.

Щодо затриманого ведуться оперативно-слідчі дії, йому загрожує звинувачення за ч. 3 ст. 114-2 (Несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах військового стану) та за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України викрила російського агента, який розвідував позиції українських зенітно-ракетних комплексів С-300, його затримано на Дніпропетровщині.