RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Не залежить лише від Байдена та озброєння: у РНБО розповіли, коли ЗСУ підуть у контрнаступ

Міноборони США оголосило про нові поставки озброєння для ЗСУ, тоді як українські військові розвивають наступ на півдні України. Водночас для переходу в справжній контрнаступ недостатньо просто говорити в суспільстві про нього - треба допомагати армії та не забувати про повномасштабну війну.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в етері "Апостроф TV".

За його словами, цивільні не повинні розповідати свої прогнози про контрнаступ ЗСУ, оскільки все, що стосується ситуації на фронті, це справа лише військових, і саме вони мають право визначати де, коли та як будуть проводити контрнаступальні операції.

"Я взагалі вважаю, що цивільні люди, котрі не мають до цього жодного відношення, не мають жодного права давати коментарі. Але це, на жаль, у нашій державі вже неодноразово відбувалося", - сказав Данілов.

Перехід до активних контрнаступальний дій буде тоді, коли ЗСУ якнайкраще до цього підготується, і це не залежить тільки від постачання озброєння. Важливу роль грає позиція суспільства: чим більше українці допомагають армії, тим швидше вона визволятиме Україну. Кожна людина мусить пам'ятати, що повномасштабна війна триває.

"Ми розуміємо, що на них (ЗСУ, - ред.) лежить величезна відповідальність щодо захисту нашої країни. Але тут я хотів би відзначити, що вони не мають бути самотніми. Все наше суспільство має брати участь у військовій відсічі агресору. І дуже шкода, коли ми бачимо, що в деяких регіонах вже є абсолютно цивільне життя, яке виходить за межі. Я не проти того, щоб були, скажімо, якісь життєві речі, але є речі, які виходять за межі", - наголосив секретар РНБО.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Україна має суперзброю, яку не зможе знищити агресор - Олексій Данілов.