RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

А жити на що? Деякі українські пенсіонери залишилися без виплат під час війни

У липні українським пенсіонерам індексують пенсії у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму до 2027 гривень. Проте жителі тимчасово окупованих територій, які не мають змоги виїхати, масово скаржаться, що не можуть отримати пенсії.

Коментарі, в яких відчувається відчай, українці з окупованих територій залишають під повідомленням Пенсійного фонду про підвищення пенсій у липні.

Як прозвітували у ПФ, у липні пенсії зросли у 4,8 млн осіб, середній розмір підвищення – 45,40 гривень. Виплата підвищених пенсій розпочалася 4 липня. При цьому мешканці окупованих територій не мають доступу до своїх виплат.

У ПФУ У ПФУ пояснили, що за неможливості доставки пенсій "Укрпоштою" Пенсійний фонд формує списки на здійснення переказу пенсій на рахунок "Ощадбанку", який у цьому випадку відкривається автоматично. Однак це не вирішує проблему людей, які не можуть виїхати з окупованих територій і опинилися без засобів для існування.

"І що далі? Як отримати гроші в окупації? В Ощадбанку вони просто акумулюються. Жити на що? У Киселівці під Херсоном окупаційна влада збирає паспортні дані пенсіонерів, щоб платити російську пенсію. І будуть люди погоджуватися, бо іншого виходу немає", - пише один із користувачів.

Коментарів, в яких люди пишуть про аналогічну проблему – багато.

Як розповідав "Апостроф", невдоволення виражають і жителі вільних регіонів України. Так, комусь пенсію підняли на 8 гривень, а комусь – на 20.