RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Виходів небагато: що українці роблять з авто, які не встигли на "нульове" розмитнення

Через Волинську митницю ще до 1 липня ввезли майже сотню транспортних засобів, власники яких не встигли скористатися законом про пільгове оподаткування. Тим, хто не хоче платити необхідні платежі, залишається повернути авто до Європи чи віддати на потреби української армії.

Про це розповіла прессекретар Волинської митниці Валентина Черниш.

Власники машин, які не бажають сплачувати повну суму митних платежів, дзвонять на урядові гарячі лінії та надсилають скарги.

“Частина людей погодилася, зрозуміла, що набрав чинності новий закон і вони вже не встигли. Власники вже випускають у вільний обіг свої автомобілі зі сплатою митних платежів. Частина людей, які стверджують, що у них немає таких коштів і нема де позичити – залишаються в очікуванні”, – сказала Черниш.

З її слів, ті, хто не хоче платити великі митні платежі, можуть вивезти авто назад до Європи. На Волині вже зафіксовано декілька таких випадків.

Крім того, автовласники можуть віддати машину на потреби армії, але поки що ніхто на це не погодився.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня скасували "нульове" розмитнення автомобілів, завезених із Європи. Проте деякі винятки все ж таки існують. Процедурою зможуть скористатися ті українці, які ввозять в Україну електрокари та автомобілі для військових.