RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Як розмножувати полуницю вусами: докладна інструкція

Полуниця легко розмножується вусами - вегетативними пагонами, на яких розвиваються розетки листя, а потім з'являються коріння.

Про це пише “Сад-город”.

Для розмноження беруть рослини з кращою врожайністю, розмірами та смаком ягід. У них видаляють всі квітконоси, щоб "переключити" полуницю тільки на утворення вусів. Поєднувати процеси розмноження та плодоношення – погана ідея.

Краще брати липневі вуса, оскільки на них рослини до зими встигнуть утворити потужну кореневу систему та закласти багато квіткових бруньок.

На материнському кущі залишають не більше 5 пагонів, кожен з яких обривають після утворення 3 розеток. Слід використовувати найбільші вуса, решту потрібно видалити, щоб вони не послаблювали рослину. Коли на вусах з'являться коріння, їх присипають вологим ґрунтом, не відокремлюючи від материнської рослини.

Розетки, що укоріняються, потрібно поливати при спекотній сухій погоді 2-3 рази на тиждень, а також розпушувати грунт при необхідності Не слід поспішати з передчасним відділенням нової розетки від материнського куща.

Раніше "Апостроф" розповів, як швидко омолодити кущі полуниці.