RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Курбан-байрам 2022: що не можна робити у свято

У ніч з 8 на 9 липня 2022 року мусульмани світу та України відзначать одне з найважливіших та священних свят - Курбан-байрам.

"Апостроф" розповідає про головні заборони цього свята.

Свято встановлено на честь жертвопринесення ісламського пророка Ібрагіма, якому з'явився Ангел і наказав принести в жертву сина Аллаху. Чоловік послухався Бога, тому за відданість Аллах в останній момент підмінив сина Ібрагіма на барана.

Цього священного дня є чимало заборон.

У День Арафат, тобто напередодні свята, потрібно тримати суворий піст. Вживати їжу та пити не можна до самого вечора, дозволяється лише тим, хто здійснює паломництво до Мекки.

Курбан-байрам пов'язаний із жертвопринесенням тварини, здійснювати яку можна лише повнолітнім мусульманам. Жінкам та сліпим людям приносити тварину в жертву заборонено. Не можна також лякати тварину і знущатися з неї. Крім того, це велике свято не можна зустрічати у брудному одязі.

Також у цей день не можна займатися фізичною працею, сперечатися, сваритись з іншими людьми. Вважається, що це не лише забирає в людини енергію, а й не дає зосередитись на читанні святкових молитов.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про головні заборони на інше свято - Ураза-байрам.