RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Рятуємо капусту від дрібних шкідників: дачникам назвали ідеальний засіб

Оприскування оцтом капусти не тільки допоможе зберегти врожай, але й знищить дрібних шкідників, які можуть занапастити культуру.

Поради дачникам публікує видання "Факти".

Оцет необхідно розводити з водою, а для посилення позитивного ефекту можна додати відвари лікувальних трав. Разом з цим, оцтові розчини слід застосовувати з обережністю.

Гусениці капустниць завдають непоправної шкоди врожаю капусти, оскільки личинка потребує багато ресурсів для проживання. Крім цього, комахи залишають на капустяних листках токсичні виділення.

Оцет також допоможе боротися з попелицею, яка харчується соком капусти, що призводить до швидкого виснаження рослини. Активізація шкідників припадає на липень, тому культуру важливо обробити оцтовим розчином - на 10 літрів теплої води припадає 1 столова ложка кислоти.

Оцет допоможе дачникам перемогти червонокольорову блошку - комаху складно побачити і вона розмножується блискавично, через що врожай капусти може бути знищений. Рецепт приготування розчину дуже простий – у 10 літрах теплої води розводиться 1 склянка оцту 9%. Листя капусти краще обприскувати при достатньому світлі, а для кращого результату дачникам рекомендують поливати коріння.

Ще одним ворогом дачників можуть стати слимаки, які люблять вологі городи. Обробляти капусту від цих шкідників радять вранці або пізно ввечері, коли вони сидять на листі. Для приготування розчину вам знадобиться корінь валеріанки, оцет 9% і 2 літри води. Спершу, як розповідають експерти, потрібно приготувати відвар із кореня та дати йому настоятися протягом 12 годин. Пізніше розводимо 15 мл розчину та отриманий відвар у воді, а готовою сумішшю обприскуємо капусту з пульверизатора.

Раніше ми розповідали, як дачникам правильно збирати врожай вишні.