RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

30 червня

Всі новини

Дуже дорого і безлюдно: що відбувається з цінами та "сезоном" в окупованому Бердянську

Після окупації Бердянська ціни в місті на продукти та побутові товари зросли в кілька разів, а кількість відпочиваючих зменшилася.

Про це пише "Телеграф".

Пляжний сезон у Бердянську суттєво "просів", якщо порівнювати з минулими роками. Відпочиваючі на пляжах є, але їхня кількість зменшилася в рази. Людей також відлякують російські кораблі, які заходять до морського порту Бердянська.

"Машин на "Третьому пляжі", де будиночки для відпочиваючих, дуже мало. Людей трохи на пляжах, але вони є. Хто сім'ями, багато людей похилого віку на пляжі. Однак сказати, що такий сезон, як раніше був, не можна", - розповідають місцеві жителі.

Сумна ситуація після окупації Бердянська з цінами на продукти та побутові товари - розцінки можуть змінюватися щодня навіть на сезонні овочі та фрукти.

"Вчора кукурудза було по 10 грн, зараз уже 15-18. Помідори від 12 до 25 грн. Морква по 12-17 грн. Картопля від 12-ти і до 25-ти грн. Огірки по 12-15. Кавуни по 20 грн. Персики 60-70 грн за кіло, але це маленькі, кажуть, херсонські", - зізнається мешканка непідконтрольного Києву міста та додає, що на центральному ринку ціни можуть бути у кілька разів більшими.

Окрім цього, після окупації різко зросли розцінки на засоби гігієни, які раніше імпортувалися в Україну. Якщо раніше упаковку памперсів можна було купити за 250 гривень – після захоплення міста за них доведеться заплатити 550 гривень.

"Дезодорант звичайний Nivea сьогодні бачили по 212 грн, десь за 120-150 можна знайти. Фарба для волосся Garnier 270 грн на ринку. Великі пачки вологих серветок ми раніше брали по 30 грн в АТБ, зараз вони коштують 60-120 грн. Маленька пачка – 15 грн", - розповіла інша мешканка Бердянська.

Раніше ми розповідали, що у порту окупованого Бердянська пролунали потужні вибухи.