RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україні помітно похолодає: коли відступить спека і якою буде погода протягом тижня

Період спекотної та сухої погоди, який тривав в Україні протягом першої декади липня, підходить до свого завершення. На початку наступного тижня у країні очікується похолодання, а в деяких областях пройдуть дощі із грозами.

Про це повідомляє Мeteoprog.

За інформацією синоптиків, за рахунок зміни повітряних мас та перебудови синоптичних умов у Європі, в Україну на початку нового тижня липня почне надходити прохолодніше повітря атлантичного та скандинавського походження. Поступово, починаючи із західних та північних регіонів, прохолода пошириться на більшу частину України. Спекотна погода залишиться лише на крайньому південному сході та в Криму.

Зниження температури супроводжуватиметься поворотом вітру на північно-західний напрямок, а також випаданням опадів. Місцями дощі будуть інтенсивними, у супроводі гроз та граду. Найбільші опади очікуються на Лівобережній частині України у першій половині тижня.

Перший день нового тижня буде дощовим та свіжим. У східних, центральних, північних областях, а також у Приазов'ї очікуються сильні зливи, місцями з градом та шквалистим посиленням вітру до 15 – 20 м/с. На Поліссі та Одеській області переважно без опадів. Вітер в Україні південно-східний із переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с, у Приазов'ї вдень пориви до 15 – 20 м/сек. Температура повітря вночі становитиме +13...+18°С, на сході до +21°С, у західних областях +9...+14°С. Вдень температурний фон коливатиметься в межах +19...+24°С, у південних та східних областях +23...+28°С, у Приазов'ї до +31°С.

За інформацією Ігоря Кібальчича, у вівторок, 12 липня, дощі, місцями з грозами, пройдуть у західних та північних областях України. На решті території переважно без опадів. Вітер очікується південно-західний, 7-12 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах +13...+18°С, у західних областях +8...+13°С; вдень повітря прогріється до +23...+28°С, у західних областях за рахунок щільної хмарності лише +16...+21°С, на південному сході країни до +30°С.

У середу, 13 липня, дощова та прохолодна погода утримається у західних та північних регіонах України, вдень також можливі короткочасні грозові дощі на сході країни. В іншій країні без істотних опадів. Температура повітря вночі +13...+18°С, вдень +25...+30°С, у західних та північних областях +18...+23°С.

У четвер, 14 липня, дощі пройдуть у північних та східних областях, на решті країни без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, у південних областях удень пориви до 15-20 м/сек. Вночі повітря охолоне до +12...+17 °С, вдень прогріється до +21...+26 °С, на півдні до +27...+30 °С.

У п'ятницю, 15 липня, за рахунок переважання поля підвищеного тиску в Україні опадів не очікується. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13...+18°С, на півдні до +21°С, вдень +23...+28°С, у південних областях +29...+32°С.

На вихідні, 16 – 17 липня погодні умови визначатиме гребінь антициклону із центральної Європи. Очікується малохмарна та суха погода. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура в нічний час становитиме +15...+20°С, вдень - до +26...+31°С, у південних та центральних областях +32...+34°С.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, якою буде у цей період погода у столиці.