RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Микола Тищенко на вечері в Парижі за дві години заробив 5 млн гривень для ЗСУ

Заступник голови фракції "Слуга народу", народний депутат Микола Тищенко провів благодійну вечерю в Парижі, на якій зібрав близько 5 мільйонів гривень для ЗСУ.

На прохання голови Миколаївської військової адміністрації Віталія Кіма гроші підуть на закупівлю автомобілів для захисників Миколаєва, йдеться у пресрелізі організаторів заходу.

Перша вечеря пройшла у Празі і на ній зібрали понад 2 млн грн. Усі заходи реалізуються за підтримки Міністерства закордонних справ України.

"Це другий захід такого формату, який наш фонд реалізовую разом із Міністерством закордонних справ. Але це лише частина більшого проекту – кулінарної дипломатії, яку ми розпочали. Ми говоримо – дивіться ми самобутня велика нація зі своїми унікальними характеристиками. Не щось пострадянське, а саме українське. Зверніть увагу, скільки тут зіркових гостей, всі вони за Україну. Приємним бонусом таких вечерь є аукціон, завдяки якому ми збираємо кошти на збройні сили. У Парижі ми зібрали 5 мільйонів на автомобілі для Миколаєва. Далі буде", – зазначив Микола Тищенко.

Окрім дипломатичного корпусу та представників великого бізнесу Франції, захід відвідали знаменитості світового рівня. Наприклад, автор бестселера "99 франків" Фредерік Бегбедер.

"Я тут, щоб продемонструвати свою солідарність з українським народом. У Франції я виступаю і часто говорю про те, щоб Україна стала частиною Євросоюзу. Хочу додати, що те, що відбувається (в Україні), це трагедія. Ми вражені тією завзятістю, з якою українці борються за свою незалежність, за нашу незалежність також. Я з радістю підтримав фонд Миколи Тищенка та проект Charity dinners. Я скромно погодився допомогти, підписати кілька своїх книг, які (організатори) зможуть продати на користь українського народу", – каже Бегбедер.

Алла Барановська, Фредерік Бегбедер та Аліса Хомер

Під час вечері провели благодійний аукціон, на якому зібрали 4,8 млн гривень. Розігрувалися речі з українським характером, який Тищенко збирав у всій Україні. Так, найдорожчим лотом стала гітара із зображеннями захисників "Азовсталі" у Маріуполі. Її продали більш як за мільйон гривень. Лімітовані марки серії Zaтонув чи Vтопився особисто від Миколи Тищенка пішли з молотка за 722 000 грн. До речі, дизайн марки розробила студентка третього курсу Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Олександра Кузьменка. Її тираж лише 1000 примірників.

Ексклюзивним лотом стала марка з "Російським військовим кораблем", зроблена зі знищеного бронетранспортера росіян. Залізну пластину з фірмовим гравіюванням через Миколу Тищенка передав голова миколаївської ОВ Віталій Кім. Її продали 541500 грн.