RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Цвіль у пральній машині: чому вона з'являється і як позбутися

Інколи, при неправильному використанні пральної машини, на її зовнішніх або внутрішніх деталях може з'являтися пліснява, грибок чи наліт, який може стати причиною несправності електричного приладу.

Читайте також: Чому в холодильнику з'являється цвіль і як її позбутися: 5 простих порад

Про те, як позбавитися цих неприємних явищ, розповідає "Апостроф".

Причиною появи цвілі у пральних машинах може стати постійне використання функції "швидкого прання", адже низькі температури не сприяють дезинфекції. До цього можуть бути також причетні еко-порошки, які не містять відбілюючі компоненти та погано змиваються з пластикових і металевих поверхонь. Причиною появи та розмноження шкідливих мікроорганізмів може також стати регулярне залишання випраної білизни у барабані на невизначений час, а також відсутність регулярного догляду за пральною машиною.

Прибрати цвіль з гумових та інших частин пральної машини можна, використовуючи спеціальний засіб або підручні речовини. Протерти поверхні можна оцтом, сумішшю лимонної кислоти з водою, мідним купоросом або "Білизною", але робити це слід акуратно, щоб не пошкодити матеріал. Далі, суміш слід залишити на добу, після чого змити миючим засобом. Рекомендується також запустити прання на найвищий температурний режим, без миючих засобів.

Щоб прибрати цвіль з ємності для кондиціонера і порошку, потрібно взяти стару зубну щітку і суміш, що чистить — хлоровмісний засіб або суміш з води і харчової соди. Лоток потрібно витягнути, ополоснути під проточною водою, нанести на його стінки миючий засіб та почистити щіткою, після цього знову ополоснути на встановити на місце.

Раніше ми писали, як назавжди позбутися від цвілі і грибка в будинку.