RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стосується далеко не всіх: штрафи за порушення ПДР в Україні хочуть збільшити у 10 разів

Народні депутати України пропонують підвищити штрафи за порушення правил дорожнього руху у 10 разів.

Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді України.

Авторами законопроекту №7026 є депутати від правлячої партії "Слуга народу". Йдеться про штрафи за порушення правил дорожнього руху для водіїв (не власників) дорогих автомобілів, вартість яких становить від 85 тисяч доларів.

Передбачається, що штрафи зростуть удесятеро вже з 2023 року - водночас, за деякі порушення штрафуватимуть на півмільйона гривень. Це стосується випадків їзди на авто у стані алкогольного сп'яніння або ж невиконання вимоги співробітника поліції про зупинку.

Тим часом, експерти з Інституту законодавчих ідей побачили в цьому законопроект корупційний ризик - йдеться про дискримінаційний підхід при визначенні розмірів штрафів. Це може призвести до вимоги хабарів з боку поліцейських, щоб уникнути величезних санкцій та полювання на "багатих" порушників.

Нагадаємо, з 16 травня в Україні відновила роботу фіксація порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі за допомогою камер, а з 1 червня знову запрацював сервіс із самостійної перевірки штрафів з камер відеофіксації.