RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Ніхто не ризикуватиме: чому повістки у застосунку "Дія" можуть так і не з'явитися

Міністерство оборони неодноразово просило Міністерство цифрової трансформації розробити механізм взяття громадян на військовий облік та вручення повісток через застосунок "Дія". Проте така ініціатива навряд чи буде реалізована.

Про це повідомляє видання "Остров", посилаючись на поінформовані джерела.

За словами співрозмовника, представники Міноборони кілька разів проводили зустрічі з чиновниками з Мінцифри щодо такого прохання. Однак, відомство не квапиться впроваджувати таку можливість, адже після цього буде очевидний відтік охочих користуватися "Дією".

"Мінцифри не відмовилося, але й не поспішає це впроваджувати. Ми чудово розуміємо, що після такого рішення ми втратимо левову частку користувачів "Дії". Адже це якраз наша цільова аудиторія та найактивніші користувачі - молоді люди 20-30 років. Немає додатка - нема повістки. Ніхто не ризикуватиме і з чистою совістю видалять "Дію", - розповів урядовець на правах анонімності.

Співрозмовник зазначив, що ніхто не може змусити зберігати застосунок у смартфоні громадян, а відтак вся робота відомства довкола нього зійде нанівець.

"Але Міноборони не залишає спроб домовитися. Наскільки ми знаємо, міністр і президент категорично проти", - наголосило джерело.

Як повідомляв "Апостроф", раніше голова Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що ніхто не надсилатиме через "Дію" повістки у військкомат.