RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

HIMARS вивели ЗСУ на новий тактичний рівень: експерт розповів про наслідки ударів по складах окупантів

За останній час ЗСУ з американських реактивних систем залпового вогню HIMARS масово б'ють по російських військових складах. Ворог зазнає суттєвих матеріально-технічних, а також людських втрат, що ускладнить подальший наступ окупантів, а подекуди взагалі зробить його неможливим.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Є два типи артскладів – польові, які розташовані поблизу передової із запасом на кілька днів та так звані склади другого ешелону, завантажені снарядами на кілька тижнів боїв.

Аналітики Defense Express прорахували, що зараз HIMARS б'ють саме по "другому ешелону" складів, у кожному з яких приблизно зберігається 10-денний запас однієї артилерійської групи армії РФ - тобто 20 тисяч боєприпасів.

"Наявність комплексів HIMARS виводить нас на новий тактичний рівень. ЗСУ останні два тижні показали вкрай вдалу роботу по армійських складах та командних пунктах окупантів у глибині їхніх позицій. Наявних ракет дальністю 70 км для цих цілей достатньо", - пояснив військовий експерт, голова центру New Geopolitics Research Network Михайло Самусь.

Він додав, що тепер росіянам доведеться розміщувати склади та командні пункти на власній території, паралельно намагаючись захоплювати залізничні вузли. З урахуванням збільшених можливостей ЗСУ зробити це їм буде важче, ніж раніше.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": "Сяйво" HIMARSа: як рашистам виносять артилерійські склади та техніку.