RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Такого ніколи не було": турист показав "перевтілення" курортної Кирилівки в окупації, відео

Цьогоріч українські курорти на узбережжях Азовського та Чорного морів безлюдні, заміновані. Не стала винятком курортна Кирилівка, у якій завжди не було відбою від туристів. Однак унаслідок російської окупації пляжі пусті, кафе зачинені, готелі не працюють.

На ютуб-каналі "Земеля" опублікували відео із курортної Кирилівки, вулиці якої раніше не знали спокою від відпочивальників, а зараз зовсім белюдні.

Курортне селище Кирилівка розташоване на узбережжі Азовського моря - воно було одним із найпопулярніших місць для пляжного відпочинку в Україні. Повноцінному пляжному сезону 2022 року завадило повномасштабне російське вторгнення.

На відео видно, що в розпал сезону, у середині літа, в'їзд у Кирилівку не в заторах, як було раніше, а зовсім пустий. У селищі зачинені кафе, кіоски, готелі, а дороги пусті. Де-не-де можна зустріти кількох місцевих мешканців, які йдуть у справах.

На центральному пляжі Кирилівки теж безлюдно, лише кілька людей стоїть на березі на дивиться на тепле Азовське море, у яке російські окупанти запускають міни та забруднюють його відходами.

За словами автора каналу "Земеля", такого ще ніколи не було, адже в Кирилівку приїзжали люди з усією України не тільки відпочити, а й заробити гроші. Їхали з Мелітополя, Дніпра, Харкова та відкривали тут свої магазинчики, кафе, однак тепер це неможливо. Особливо емоційно автор розповів про пустий базар Терешкова, на якому ще минулого року продавали й купляли товари десятки тисяч українців.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як живе в окупації популярний курорт Лазурне на Чорному морі. Там також геть безлюдно.