RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У Міноборони розповіли про новий наступ РФ і перелом у війні

Попри підготовку Росії до наступного етапу наступальних дій, буде перелом у війні на користь України.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Військова розвідка сьогодні фіксує активність противника, причому це не тільки ракетні удари, які наносяться з повітря і з моря. Ми бачимо обстріли по всій лінії зіткнення, по всій лінії фронту. Триває активне застосування тактичної авіації, штурмових гелікоптерів. Є певна активізація противника вздовж всієї лінії фронту", - сказав він.

Представник ГУР підтвердив інформацію про підготовку до наступного етапу наступальних дій з боку держави-агресора, про що свідчить візит міністра оборони РФ Сергій Шойгу до угруповання російських військ, і додав, що поки невідомо, чи він зробив це на непідконтрольній території України.

Разом з тим Скибицький зазначив, що перелом у російсько-українській війні на користь нашої країни обов'язково відбудеться.

"Він однозначно буде, але це залежатиме, по-перше, від того, наскільки ми зможемо зупинити наступальний темп російських військ. А, по-друге, наскільки буде активною та широкомасштабною допомога, яку надають наші партнери, бо це важливо і для оборони, і для наступальних дій", – сказав він.

Нагадаємо, спецслужби Російської Федерації після проведення унікальної операції українськими силовиками активізували свою діяльність у країнах Східної Європи з метою встановлення каналів постачання озброєння в Україну.