RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Яку зелень корисно їсти після 50 років: дієтологи дали пораду

Всесвітня організація охорони здоров'я радить їсти овочі, фрукти та зелень регулярно, адже вони корисні для людського організму тим, що дають багато поживних речовин і вітамінів. Разом з цим є один вид зелені, який просто необхідний для людей віком понад 50 років.

Про це розповіли у виданні "НаПенсії".

Дієтологи переконані, що всі люди віком понад 50 років повинні включити у свій раціон шпинат. Ця листова зелень, звичайно, корисна для людей будь-якого віку, однак її цінність для старших полягає в тому, що вона - це справжнє джерело поживних речовик, зокрема, кальцію, вітаміну В12 і калію.

Люди віком 50 і більше років мають необхідність у поповненні запасів кальцію в організмі, щоб підтримувати щільність кісток, а також вітаміну В12, оскільки з віком він все гірше засвоюється.

Водночас не треба забувати про збалансоване харчування, яке повинне включати іншу зелень, багато овочів, фруктів та інших корисних продуктів. Самотужки шпинат не впорається із підтримкою задовільного стану здоров'я.

Читайте також матеріал "Апострофа": Яку дієту лікарі називають найкориснішою: поради щодо здорового харчування