RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

По Україні вдарить спека до +37 та дощі з грозою: прогноз на тиждень

Наступного тижня в Україну зайде прохолодна погода, однак повернення спеки прогнозують на вихідні дні.

Прогноз погоди оприлюднив синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, наступного тижня Східна Європа опинеться під впливом північно-західних і північних повітряних потоків з районів Скандинавії та Арктики, через що у регіонах очікується прохолодна погода та збільшена кількість хмар.

Кібальчич попереджає, що доволі низька температура повітря також прогнозується в Україні - в окремі дні стовпчики покажуть на 5-7 градусів менше за кліматичну норму. Однак, вже ближче до вихідних з Європи до нашої країни зайде тепла повітряна маса, через що у західних та південних областях можлива посуха.

18 липня помірні дощі пройдуть у північних областях та на Луганщині. Температура повітря вночі становитиме до +13, а на сході та півдні - близько +18. Вдень стовпчики покажуть від +22 до +27 градусів.

19 липня вдень у північних областях та на Поліссі пройде невеликий дощ, місцями з грозою. Температура повітря вночі становитиме від +13 до +17 градусів, а вдень - до +28...+30.

20 липня дощі з грозами пройдуть лише у північних та східних областях. Вдень Ігор Кібальчич прогнозує від +23 до +28 градусів, а найспекотніше буде у південно-західній частині України - до +34.

21 липня опади очікуються у Харкові та північних областях, а на решті території переважатиме суха погода. Вночі температура становитиме від +12 до +17 градусів, а вдень повітря прогріється до +28 градусів. За словами Кібальчича, спека до +32 градусів очікується на півдні країни.

22 липня прохолодна погода з дощами затримається на півночі Лівобережжя України. Температура повітря вдень та вночі аналогічна з минулим днем. На вихідні, 23-24 липня, Ігор Кібальчич прогнозує суттєве підвищення температури на 4-6 градусів. Опадів не очікується, а вдень стовпчики термометрів покажуть до +32 градусів. У південних та західних областях буде ще спекотніше - до +37.

Раніше ми публікували прогноз погоди в Україні на найближчі дні.