RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Зеленський анонсував масові "чистки" у СБУ

У понеділок, 18 липня, президент України Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців із відеозверненням та пообіцяв масові чистки у Службі безпеки України на тлі вчорашнього усунення з посади голови СБУ Івана Баканова відповідно до Дисциплінарного статуту Збройних сил.

Відповідне відео Офіс президента опублікував у Facebook.

"І ще одна важлива новина про Службу безпеки України. Відбувається кадрова ревізія служби. Вирішується питання про звільнення двадцяти восьми посадових осіб. Різний рівень, різні напрямки. Але підстави схожі - незадовільні результати роботи", - сказав глава держави.

Нагадаємо, у статті 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ, якою скористався президент, прописано наступне: "Невиконання (неналежне виконання) службових обов'язків, що спричинило людські жертви або інші тяжкі наслідки або створило загрозу наступу таких наслідків, є підставою для усунення таких військовослужбовців".

Також "Апостроф" повідомляв, що на посаду виконувача обов'язків голови СБУ призначено Василя Малюка, який з кінця лютого був заступником Івана Баканова, а ще раніше обіймав аналогічну посаду в МВС.