RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Достатньо встромити в грядку кілька стебел бур'янів: дачникам розповіли секрет величезних качанів капусти

Капуста не вважається надто примхливою культурою, але любить добрива. Допомогти виростити вражаючий урожай може звичайна кропива.

Про це розповідає "Сьогодні".

Кропива містить цілий комплекс корисних елементів, завдяки чому може стати екологічним добривом, а також захистом від шкідників.

Настій із кропиви. Для приготування потрібно 1 кг кропиви залити відром води. Після 24 годин настій потрібно розвести водою в пропорції 1:5 і обприскувати рослини. Цей засіб - хороше підживлення, а також відлякує шкідників.

Листя та рослини кропиви. При посадці розсади в кожну лунку потрібно покласти кілька листочків кропиви. Це убереже рослини від ураження дротяником та городною совкою. Крім того, кропиву можна посіяти між рядами капусти і по периметру. Її специфічний запах багато шкідників просто не переносять і залишають ділянку.

Зрізана кропива. Також для відлякування шкідників можна розкласти на грядці з капустою зірвані стебла кропиви, або встромити їх у ґрунт між посівами. Також можна обернути кропивою ніжки капусти. Це відлякує равликів та слимаків.

Раніше "Апостроф" публікував п'ять способів з користю використовувати бур'яни на дачі.